Een After Lipo Massage, oftewel een postoperatieve massage, is een massage die uitgevoerd wordt na een chirurgische ingreep. Een liposuctie, BBL of een buikwandcorrectie, is nogal wat. Voordat je zoveel geld aan  liposuctie uit gaat geven, denk dan ook a.u.b. aan de aftercare. Na een operatie is een lichaam als klei, je kunt het nog helemaal vormen! 50% is het resultaat van de arts, maar de andere 50% komt door de juiste after-care. Om het lichaam zo snel mogelijk te laten herstellen zijn deze massages van belang. Daarnaast krijg je niet het mooiste resultaat zonder massages als je geen stage 2 faja draagt.  Om het resultaat te behouden is  een stage 2 faja belangrijk om te dragen met eventueel nog een ab board (plankje tegen de buik). Dit moeten patiënten 12 weken lang 23 uur per dag dragen. Daarna nog 12 weken een halve dag. Regelmatig moet de faja ingenomen worden.

 

Wat is een after lipo massage?

De naam verraadt het eigenlijk al, een after lipo massage is een massage die volgt op een liposuctie. De behandeling is bedoeld om de harde bolletjes. die zich onder de huid kunnen vormen af te breken en ook om vocht en afvalstoffen te verdrijven. In de meeste gevallen zal manuele lymfedrainage worden toegepast, later gecombineerd met madero woord technieken en deep tissue massage.

 

Waarom zou je masseren na liposuctie?

Tijdens een liposuctie behandeling worden onderhuidse tunnels gemaakt door het afzuigapparaat. Deze zullen zich uiteindelijk herstellen met littekenweefsel; bindweefsel. Het gevaar bestaat dat dit met de achtergebleven vetcellen gaat samensmelten waardoor zichtbare, ontsierende oneffenheden in de huid ontstaan. Niet echt de bedoeling van een behandeling die in veel gevallen toch voortkomt uit een vorm van ijdelheid.

 

Hoeveel massages heb ik nodig?

Dat is van te voren lastig te voorspellen. Het verschilt per persoon. Wij adviseren gemiddeld 10 tot 20 behandelingen 2 keer per week voor het beste resultaat. After lipo massages kan het best worden toegepast in kuurverband. 

Start tussen de 3-7 dagen na je liposuctie of buikwandcorrectie met de massages. Ben je in het buitenland geopereerd? Dan raden we aan om een dag na aankomst te starten met masseren, dat geeft het lichaam de tijd te acclimatiseren na de vlucht. Al eerder een liposuctie gehad en nu last van complicaties? Ook dan kun je bij ons terecht.

 

Voordelen After Lipo Massage:

  • Versnelt het genezingsproces
  • Stimuleert de afvoer van vocht en vetcellen
  • Verminderd pijn, blauwe plekken en zwellingen
  • Activeert het lymfesysteem
  • Voorkomt en verhelpt fibrose
  • De huid wordt steviger, soepeler, gezonder en gladder
  • Bevordert de doorbloeding van de huid
  • Verbetert lichaamscontouren

 

Advies:

Wij adviseren jou na een liposuctie behandeling rekening te houden met 3 maanden post operatieve zorg. Gezond te eten, vermijd alcohol, suiker, zout en zware inspanning.